Altın sarısı mercimek çorbası tarifi! 15 Dakikada şipşak hazırlanıyor

Herkesin keyifle içtiği mercimek çorbasını tam kıvamında tutturmak her zaman kolay değildir. Özellikle ev yapımı mercimek çorbası ile lokanta usulü yapılan arasında önemli farklar bulunur. Ancak endişelenmeyin, size vereceğimiz tarifle lokanta usulü mercimek çorbasını evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz.
KIŞ AYLARINIZ SICACIK GEÇECEK
Lezzeti ve kış aylarının vazgeçilmez çorbaları arasında yer almasıyla herkesin sevdiği mercimek çorbası, orijinal tarifiyle evinizde mükemmel şekilde yapılabilir. Bu tarifle, altın sarısı lokanta usulü mercimek çorbasını kolayca ve pratik olarak evinizde hazırlayıp mutfağınızın şefi olacaksınız.
LOKANTA USULÜ ALTIN SARISI MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ
- 2 su bardağı mercimek
- 2,5 litre su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Bir miktar tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
SOSU İÇİN
- Sıvıyağ ve tereyağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Öncelikle mercimekleri güzelce yıkayın, nişastası çıkana kadar yıkamaya devam edin. Ardından tuzu ekleyin ve önceden kaynattığınız suyu üzerine ilave edin. Mercimekler tamamen eriyene kadar kaynatın. Bu işlem tamamlandığında, mercimekleri süzün ve kesinlikle blendardan geçirmeyin.
Başka bir tencerede sıvıyağ ve tereyağını eritin. İçine unu ekleyin ve kavurun. Kavurduktan sonra çorbadan 1 kepçe ekleyerek karıştırın. Ardından çorbanın tamamını tencereye dökün.
Son olarak, çorbanın altın sarısı rengini alması için zerdeçalı ekleyin. Biraz kaynatıp ocağı kapatın. Hazırladığınız pul biberli sosu çorbanın üzerine gezdirin. İsteğe göre yanına limon koyarak servis edin. Afiyet olsun!