Damla Cesur

Akşam yemeği bulamadıysanız Arap Tavası tam size göre! Hem pratik, hem lezzetli tarif

Akşam yemeği bulamadıysanız Arap Tavası tam size göre! Hem pratik, hem lezzetli tarif

Akşam yemeğinde ne pişirsem diye düşünenlere harika bir haberimiz var. Mutfakta yalnızca 10 dakikada hazırlayabileceğiniz şipşak Arap Tava tarifiyle karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız bu lezzetli ana yemek tarifimizi en kısa zamanda denemelisiniz. İşte damak çatlatan Arap Tava tarifi;

Malzemeler

  • 800 gram kıyma
  • 5-6 adet patates
  • 3 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

YAPILIŞI

Dillere destan efsane lezzet Arap Tava yemeğimize öncelikle sebzeleri hazırlayarak başlayalım. Patatesleri soyup minik küpler halinde doğrayın. Kapya biberi ve yeşil biberi temizleyip küp küp doğrayın. Soğanı, sarımsağı ve domatesi de küp küp doğrayarak hazırlayın. Bu doğradığınız sebzeleri fırın tepsisine dökün.

Ardından, kıymayı, biber salçasını, domates salçasını, zeytinyağını, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın ve karışımı fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Yağlı kağıdı elinizde buruşturup ıslatın ve ıslak yağlı kağıdı yemeğin üzerine serin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yemeği 50 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda yağlı kağıdı çıkarın ve yemeği üzeri açık şekilde 15-20 dakika daha pişirin. Fırında pişen yemeği çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN...

ARAP TAVANIN YANINA NE GİDER?

  • Yayla çorbası
  • Lokanta usulü mercimek çorbası
  • Tarhana çorbası
  • Ezme patlıcan salatası
  • Yoğurtlu semizotu salatası
  • Meyhane pilavı
  • Mevsim salata