Pastaneler sırrını açıkladı, 15 dakikada puf puf kabarıyor! Görümceniz pastaneden aldınız sanacak
Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan puf puf poğaçaları artık pastaneden almanıza gerek yok. Bu haberimizde sizler için özel olarak hazırladığımız pastane usulü puf puf poğaça tarifini paylaşacağız. Bu tarif sayesinde pastaneler bile sizi kıskanacak!
Çay saatlerinize eşlik edecek ya da çocuklarınızın beslenme çantalarına güvenle koyabileceğiniz harika bir pastane usulü puf puf poğaça tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu tarif sayesinde artık poğaçalarınızı dışarıdan hazır almaya son vereceksiniz.
Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım paket tereyağı veya margarin
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
İçi için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Lezzeti dillere destan pastane usulü puf puf poğaça tarifimize başlayalım. Hamur yoğurma kabımızı alalım ve malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim. Kabın içine ılık su, şeker, maya ve yoğurdu alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından sıvı yağ, tuz, tereyağı veya margarin, 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuralım. En son elenmiş unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek güzelce yoğuralım ve kıvamlı bir poğaça hamuru elde edelim. Hamurun mayalanması için kabın ağzını streç filmle kapatalım ve 45 dakika dinlenmeye bırakalım. Bu ölçülere göre 20 adet yuvarlak poğaça elde edebilirsiniz, ancak hamurun büyüklüğüne göre adet sayısı değişebilir. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Bu Tarife Hayran Olmamak Elde Değil
Her bir bezenin ortasını hafif açıp rendelenmiş kaşar peynirinden koyalım ve yuvarlayalım. Bütün bezeler bitene kadar bu işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı dizelim. Tepsi mayası için poğaçaların üzerini temiz bir örtü ile kapatıp yarım saat bekletelim. Bu tarifte tepsi mayası oldukça önemli. Tepsi mayası alan poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Her bir poğaçanın üzerini çatalla çizelim ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen poğaçaları fırından alıp servis edelim.Afiyet olsun!