Masterchef ustaları gelse böyle kebab yapamaz! Misafirlerinize şölen yaşatacak geleli kebabı tarifi

Masterchef ustaları gelse böyle kebab yapamaz! Misafirlerinize şölen yaşatacak geleli kebabı tarifi

Akşam yemeğinizi ve davet sofralarınızı şenlendirecek harika bir tarif ile karşınızdayız. Kolay ve pratik yapımıyla geleli kebabı, tadıyla damaklarınızda iz bırakacak. Evinize gelen misafirler, bu lezzetin tarifini sizden almak için sıraya girecek. İşte bu efsanevi lezzetin detaylı tarifi...

Malzemeler

Et sotesi için:

  • 350 gr dana kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Patlıcanlar için:

  • 5 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı

Efsane lezzet geleli kebabını hazırlamaya öncelikle patlıcanlarımızı közleyerek başlayalım. Bunun için patlıcanların üzerine bıçakla delikler açalım. Ocakta ya da fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar közleyelim. Patlıcanlar közlendikten sonra, kabuklarını kolayca soyabilmek için patlıcanları poşete koyup, ağzını kapatalım. Bu şekilde terleyen patlıcanlar kabuklarından kolayca ayrılacaktır. Közlenen patlıcanları soyup ardından küp küp doğrayalım.

Şimdi geleli kebabımızın et sotesini yapmaya başlayalım. Yapışmaz bir tavaya sıvı yağımızı koyalım. Yağ kızdıktan sonra kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar tavanın kapağı kapalı olacak şekilde kavuralım. Kuşbaşı etler suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edelim.

Bu lezzete doyamayacaksınız!

Ardından doğranmış yeşil ve kırmızı kapya biberleri de ekleyip kavuralım. Sonra domates salçası ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyerek karıştıralım. Son olarak tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave ederek karıştıralım ve tavanın kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.

Geleli kebabının son aşamasına geldik. Közlenmiş ve küp küp doğradığımız patlıcanları fırın tepsisine veya borcama alalım. Üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip karıştırarak kabın tabanına yayalım. Ardından et soteyi patlıcanların üzerine aktaralım. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. İşte geleli kebabımız hazır. Sıcak sıcak servis edelim.

Geleli Kebabının Yanına Ne Gider?

  • Tereyağlı erişte
  • Tel şehriyeli pirinç pilavı
  • Tereyağlı bulgur pilavı
  • Yayla çorbası
  • Ayran
  • Cacık

Afiyet olsun!