Kaşık kaşık yiyecek ama hemen bitmesin isteyeceksiniz! Çok pratik ve çok ekonomik kaşık pasta tarifi
Ani gelen misafirlerinize veya akşam çay saatinize eşlik edecek, ekonomik ve lezzetli kaşık pastası tarifimizi sizler için derledik. İşte bütçenizi sarsmadan yapabileceğiniz ekonomik kaşık pastası tarifi...
MALZEMELER
Muhallebisi için:- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
Supangle kısmı için:
- 2.5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 40 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Lezzetiyle damak çatlatan ekonomik kaşık pastası için öncelikle tereyağı veya margarini eritip üzerine unu ekleyelim. Kısık ateşte güzelce kavuralım. Ardından sütü ilave edelim ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Süt ısındığında şekeri ekleyelim. Muhallebi kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebi kaynadığında içine vanilyayı ekleyip 2 dakika hızlıca çırpalım. Muhallebiyi borcama dökelim ve soğumaya bırakalım.Bu Tatlı Damaklarınıza Bayram Ettirecek
Şimdi tatlımızın supangle kısmını yapmaya geçelim. Bunun için uygun bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, kakaoyu ve yumurta sarısını alalım. Sürekli karıştırarak pişirelim. Supangle kaynadığında ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ekleyelim ve hızlıca karıştıralım. Supangleyi soğumuş muhallebinin üzerine dökelim ve spatula yardımıyla üzerini düzleyelim. Tatlıyı soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim. Dinlenen tatlımızın üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun!