Ekmeğinizi banacak bir lezzet: Soslu et kavurma! Yumuşacık pamuk gibi kavurma tarifi

Ekmeğinizi banacak bir lezzet: Soslu et kavurma! Yumuşacık pamuk gibi kavurma tarifi

Soslu et kavurma, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşacık pamuk gibi bir kavurma tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım soslu et kavurma tarifi.

Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 su bardağı su

Hazırlık Aşaması

Etin Hazırlanması

Öncelikle dana kuşbaşı etleri yıkayıp süzgeçten geçirin. Etlerin suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Bu sırada soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Yeşil biberleri de halka şeklinde kesin.

Sosun Hazırlanması

Domatesleri rendeleyin ve bir kenara alın. Bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ve yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karıştırın.

Etin Pişirilmesi

Hazırladığınız sosun üzerine dana kuşbaşı etleri ekleyin. Etleri sosla iyice karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Bir su bardağı suyu da ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Servis Önerisi

Soslu et kavurmayı sıcak servis edin. Yanında pilav veya makarna ile sunabilirsiniz. Ayrıca, ekmeğinizi bandırarak bu lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!