Çakallı menemeni yapmayanlar menemen yaptım demesin! İşte meşhur çakallı menemen tarifi

Çakallı menemeni yapmayanlar menemen yaptım demesin! İşte meşhur çakallı menemen tarifi

Menemen denildiğinde ilk akla gelen Çakallı menemeni oluyor. Henüz tatmadıysanız, çok şey kaçırdınız demektir. Evet, sizlere Çakallı menemeninden bahsediyoruz. Samsun'un meşhur menemeni Çakallı menemen, domates ve biberin muhteşem uyumuyla damaklarda iz bırakıyor. Samsun-Çorum Karayolu üzerindeki Çakallı mevkiinde bulunan çeşitli lokantalarda sunulan bu lezzet, yörenin özel bir tatlarından biridir. Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir. Menemenin üne kavuştuğu yer Samsun-Kavak-Çakallı bölgesidir. Çakallı menemenini diğer menemenlerden ayıran en önemli özelliklerden biri, içine tereyağı konulmasıdır. İkinci farklılık ise Çakallı menemeninde sadece yumurta sarılarının kullanılmasıdır. Siz de haberimizde paylaştığımız Çakallı menemen tarifini evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte Çakallı menemeninin ayrıntılı tarifi:

MALZEMELER

  • 5 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam tuz

YAPILIŞI

Efsanevi Çakallı menemeni yapmak için öncelikle domatesleri yıkayın, ardından kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Biberi de yıkayıp ince ince doğrayın. Çakallı menemeni pişirmek için mümkünse bakır tava kullanmanızı öneririz. Tavaya tereyağını alın. Tereyağı eridikten sonra biberleri ekleyin, biraz kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin.

BU LEZZETE CAN DAYANMAZ

Eklediğiniz domatesleri tahta kaşığın tersi veya bir çatal yardımıyla ezerek kavurun. Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra bir kasede çırptığınız 3 adet yumurta sarısını, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kaşar peyniri tamamen eriyene kadar karıştırmayı unutmayın. Sıcak sıcak Çakallı menemenimizi servis edin.

Afiyet olsun...