Akışkan kıvamlı irmik helvası! Tam ölçülü pratik irmik helvası tarifi
Tatlı krizlerinin çözümü irmik helvasında yatıyor. Pratik yapımı ile çok fazla tercih edilen irmik helvasının kıvamını tutturmak da birazcık zor olabilir. En çok tüketilen Türk tatlıları arasında yer alan irmik helvasını yapmak için bu tarifi tam olarak uygulamanız gerekiyor. İşte tam ölçülü irmik helvası tarifi…
İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
½ su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Servis için;
2 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
Dondurma (isteğe göre)
İRMİK HELVASI YAPILIŞI
İlk önce irmik helvasının şerbetinin yapmakla işe başlayınız.
1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı sütü bir kap içerisine alarak kısık ateşte kaynatınız.
Hazırladığınız şerbeti bir kenarda bekletiniz
İrmik helvası için öncelikle tereyağını eritiniz.
Daha sonra yarım su bardağa çam fıstığını içeriğine atarak kavurmaya başlayınız.
Kaybolan fıstıkların üzerine irmiği ekleyiniz.
Kısık ateşte irmiğin rengi pembeleşene kadar kavurma işlemine devam ediniz
İrmik kavrulduktan sonra sıcak şerbeti azar azar irmiğin üzerine dökünüz.
Karışım fokur fokur kaynamaya başlayana kadar karıştırma işlemine devam ediniz.
Daha sonra kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirme işlemine devam ediniz.
Pişen irmik helvasını dinlenmesi için üzerine kapak kapatarak bir kenara alınız.
Bir süre bekletilen irmik helvalarını isteğinize göre servis edebilirsiniz.
Şimdiden yapan herkese afiyet olsun!